Op goede voet met diabetes

praktische workshop waarin heel wat tips werden gegeven om je voeten de zorgen te geven die ze verdienen.

Voordracht door Marie-Christine Ysenbaert (diabetes-educator voetkliniek AZ Sint-Jan), Nieke Lebon (podologe en schoenmaker bij De Voetzaak) & Krista Sinnaeve (thuisverpleegkundige Wit-Gele Kruis)

Wie diabetes heeft moet zijn voeten met zachtheid behandelen. Voetcomplicaties kunnen immers het dagelijks functioneren van mensen met diabetes sterk hypothekeren.

Marie-Christine Ysenbaert is diabetes-educator bij de voetkliniek van AZ Sint-Jan en weet als geen ander hoe je zorg moet dragen voor je voeten. Welke problemen kunnen zich voordoen? Wat kunnen we doen om deze problemen te voorkomen? Hoe kunnen we onze voeten verzorgen?

Nieke Lebon is podologe en schoenmaker bij De Voetzaak. Zij kwam vertellen over schoenen en steunzolen. Ook de behandeling van eksterogen en andere podologische kwaaltjes kwamen aan bod.

Krista Sinnaeve, verpleegster bij het Wit-Gele Kruis, gaf wat informatie geven over de preventie in de thuisverpleging en de bestaande hulpmiddelen.

De voordracht was een praktische workshop waarin heel wat tips werden gegeven om je voeten de zorgen te geven die ze verdienen.

Met dank aan het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen voor het gebruik van de zaal en de ontvangst!

https://www.brugge-diabetes.be/sites/default/files/inline-images/logo_liga_brugge_0.jpg