Viering 30 jaar Plaatselijke Afdeling Brugge

Met een diabetesbeurs in het Hof ter Straeten te Varsenare

Het gebeuren vond plaats in Varsenare en lokte heel wat geïnteresseerden. Zo'n 300 mensen kwamen een kijkje nemen op de beurs. Een podologe, diëtiste en diabeteseducator gaven persoonlijke tips en beantwoordden vele vragen. Een plaatselijke sponsor stelde allerhande voedingsproducten voor die het leven voor diabeten lekkerder kunnen maken. De medische firma's toonden ons hun nieuwste naaldjes (meer comfort) en meters. Ook aan de stand van een ziekenfonds en een orthopedist was het soms flink aanschuiven. Eén van de medisch adviseurs van de Brugse afdeling had een historiek van diabetes door de eeuwen heen op papier gezet. Deze teksten werden her en der uitgehangen in de zaal en werden vlot gelezen door de leergierige bezoekers.

Ook een tafel met oud diabetesmateriaal had heel wat bijval. De wat meer ervaren diabetespatiënten herkenden snel de toestelletjes en spuiten die ze in een dicht of ver verleden hadden gebruikt.

Wij van VDV-Brugge zorgden, bij monde van voorzitter Luc Dendooven, voor de primeur: een nieuw en fris ogend dagboekje, infoboekje en diabetes-identiteitskaart, dat gratis aan onze leden verstrekt wordt. Dit dankzij de gulle sponsoring van een plaatselijke serviceclub. Ook de lezingen door Stijn Deceukelier (VDV) en Dr. Ann Verhaegen ("toekomstperspectieven voor diabetes") werden aandachtig beluisterd.

Tenslotte kregen alle aanwezigen nog een gezonde en verzorgde receptie aangeboden, en kon iedereen gezellig napraten.

Het was een prachtige dag waarin we geslaagd zijn om enerzijds heel wat mensen informatie te verschaffen en anderzijds onze leden eens in de watten te leggen.

https://www.brugge-diabetes.be/sites/default/files/inline-images/logo_liga_brugge_0.jpg