Alpro Urban Walk

Het parcours zal ongeveer 10 km zijn en wordt de komende weken tot in detail uitgewerkt. De organisatie mikt op 10 exclusieve locaties die de deelnemers bezoeken tijdens de wandeling. De locaties worden de komende weken en maanden bekendgemaakt. Al licht de organisatie toch al een tipje van de sluier. De start wordt gegeven in hogeschool Howest. De passage doorheen de prachtige neogotische sportzaal van de hogeschool, de laatste in Europa en een beschermd monument, is één van de parels op het parcours.

"We zijn een stad met een rijke historiek, maar we streven ook dagelijks naar vernieuwing en innovatie, onder meer in ons sport- en beweegaanbod", zegt schepen van Sport Franky Demon. "Het openingsevenement van de Urban Walk Series sluit daar perfect bij aan. Naast de traditionele hotspots zullen deelnemers heel wat meer verborgen pareltjes van onze prachtige binnenstad kunnen ontdekken."

De Diabetesliga wordt het goede doel van de Alpro Urban Walk Series. En de link is duidelijk want beweging is een essentiële pijler in zowel de preventie als de behandeling van diabetes (type 2).

Deelnemers kunnen op 2 juni ook letterlijk van Brugge proeven. Alpro trakteert de deelnemers op een gezond ontbijt en iedereen zal aan de finish een Brugse Zot krijgen.

Het startschot wordt gegeven om 8u30, daarna kunnen de wandelaars vrij vertrekken tot 10u30.

Er is in eerste instantie plaats voor 3.000 deelnemers.