Wandel je fit in 10 weken

Wandelsport Vlaanderen vzw

Diabetes Liga Plaatselijke Afdeling Brugge

Inschrijven voor de gratis infosessies en het ‘Wandel je fit’programmakan vanaf 4 juli 2019 via de website: www.wandelsportvlaanderen.be > Activiteiten > Wandel je fit.

Kostprijs ‘Wandel je fit’: 5 euro voor leden van Diabetesliga en Wandelsport Vlaanderen vzw,
10 euro (niet-leden)

Samen naar Wereld Diabetesdag

Wereldwijd blijft het aantal mensen met diabetes type 2 toenemen.Onze levensstijl is dan ook sterk veranderd over de laatste jaren. We eten vaak ongezonder, bewegen minder en kampen meer met overgewicht. Diabetes type 2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, treedt meestal op bij 45-plussers maar komt ook steeds vaker voor bij jongere mensen.

Een gezonde levensstijl nastreven, dat is het begin van de diabetesbehandelingen en meteen ook één van de belangrijkste aspecten. Je levensstijl bijschaven op kleine en vol te houden punten kan een wereld van verschil maken.

  • Genoeg bewegen
  • Gezond eten
  • Je gewicht in bedwang houden
  • Stoppen met roken
  • Alcohol beperken

Wandel je fit in 10 weken
Wandelsport Vlaanderen vzw en Diabetesliga slaan de handen in elkaar en starten vanaf zaterdag 14 september 2019 gedurende 10 weken met het ‘Wandel-je-fit-programma’. Dit project is in eerste instantie voor de leden van Diabetesliga en Wandelsport Vlaanderen te bereiken maar ook externen zijn van harte welkom. Met een haalbaar wandelprogramma helpen wij de deelnemers in 10 weken fit en gezonder te worden. Eén keer per week wordt er samengekomen om te wandelen met een wandelbegeleider. Daarnaast ontvangen de deelnemers extra beweegtips en advies. Zowel beginnende als meer geoefende wandelaars kunnen deelnemen aan het Wandel-je-fit-programma.

Waarom wandelen?
Wandelen is de ideale sport om in beweging te komen en op een rustige, aangename manier aan je gezondheid te werken. Wandelen is bovendien genieten van de gezonde buitenlucht, ontspannen in de natuur en met anderen samen zijn.

Tijd voor actie!
Lijkt wandelen wel iets voor jou? Via het ‘Wandel-je-fit-programma kom je met andere deelnemers gedurende 10 weken samen voor een wekelijkse wandelsessie.Dus zit niet langer stil, en schrijf je in bij één van de zes meewerkende afdelingen van de Diabetesliga namelijk Kortrijk, Brugge, Leuven, Aalst-Ninove-Geraardsbergen, Lier en Meetjesland.

Voorafgaand aan het project worden er vrijblijvend infosessies per meewerkende afdeling voorzien. Deze gratis infosessies gaan door in augustus en daar kom je meer te weten over het project.

Infosessies (data nog niet volledig)
26 augustus 2019, 19u – UZ Gasthuisberg Auditorium Grijze Pijl, Herestraat 49, 3000 Leuven
29 augustus 2019, 19u30 - Lokalen Wit-Gele Kruis, Annuntiatenstraat 47, 8000 Brugge