Werelddiabetesdag 2004: Vesten- en Reienwandeling

Ter gelegenheid van "Wereld Diabetes Dag" op 14 november wandelde heel Vlaanderen om diabetes een stap voor te blijven. Uiteraard kon VDV plaatselijke afdeling Brugge niet achter blijven: de plaatselijke afdeling droeg zijn steentje bij door de organisatie van de 'Reien - en Vestenwandeling'. De wandelaar had keuze uit twee parcours: een tocht van 5 km die je voerde langs de meest pittoreske plaatsen van Brugge of een tocht van 9 km die je meenam langs de stadsomwalling van het middeleeuwse Brugge.

Omstreeks 13 u werd in aanwezigheid van twee Brugse schepenen, mevr. Hilde Decleer, schepen van toerisme en de heer J.P Vanden Berghe, schepen van gezondheid en leefmílieu omringd door de nationale voorzitter de heer Chr. Lagrange samen met de plaatselijke voorzitter Rita Elinck-De Clerck en het voltallig bestuur van afdeling Brugge, deze wandeling enthousiast geopend.

Van dan af was het een druk komen en 'vertrekken' van fervente en minder fervente wandelaars. De deelnemers kregen bij hun inschrijving een routebeschrijving en kaart mee. In de tussenstops, Bistro 'De windmolen' en 'Bistro 'Du Gaz', kregen de al dan niet (reeds) uitgeputte wandelaars een gezonde snack aangeboden. Op het parcours werd Brugge bevolkt door VDV-wandelaars in de weer met de beschrijving en hun weg zoekende op de kaart! Rond half drie kwamen de eerste wandelaars terug aan in 'het Bargehuis' waar de deelnemers een gratis consumptie werden aangeboden.

U kon het uiteraard al raden: bij terugkeer van de wandeling werd druk bijgebabbeld. Het Bargehuis was dan ook dicht bevolkt door alle teruggekomen deelnemers waardoor het een gezellige boel werd. Met niet minder dan 300 deelnemers  haalden wij het tweede beste resultaat over gans Vlaanderen. Het uitgebreide deelnemersveld en de talrijke positieve reacties maken ons terecht fier op dit uiterst geslaagde initiatief.

Reactie toevoegen