Terugblik: Gezinsfietstocht zondag 3 juli 2016

We deden de fietstocht driemaal ter voorbereiding. Eigenlijk niet nodig? Wel, ja en neen, we rijden hoofdzakelijk via de knooppunten en omdat de fietstocht 2015 letterlijk in ’t water gevallen is, zullen  we die opnieuw doen. Ja, in 2015 hadden we  een zwaar onweer, we konden schuilen in ‘Het Koetshuis’ bij het Kasteel d’Aertrycke, erna zijn we via een kortere weg terug naar het startpunt  gereden. 

Maar begin 2016 zijn de knooppunten grondig veranderd, dus zijn we verplicht een goede voorbereiding te doen omdat we ook nieuwe stopplaatsen moeten hebben.  We vertrekken vanaf de parking aan de kerk te Zedelgem en hebben steeds droog weer bij de voorbereidingen. Zou het dan toch eens lukken dat we op de dag zelf droog weer hebben?

Zondag 3 juli 2016 start met zonnig droog weer. Tegen 13 uur zijn we in totaal  met 35 dus een mooie groep.  Ook de vorige jaren was  de deelnemersgroep ongeveer even groot. Het zijn ook hoofdzakelijk dezelfde mensen die meerijden.

We starten stipt, zoals steeds, Monique als ‘kopvrouw’, en dit bij zonnig weer. We passeren voorbij de woning van de voorzitter, die ons op een ijsje trakteert. Op de eerste stopplaats, aan het domein De Kikkerpoel langs de Groene 69, staat de lange tafel reeds gereed, maar het begint te druppelen! Volgens de uitbater kunnen we niet binnen, maar nood breekt wet want het regent wel degelijk door, we nemen zelf de plaatsen binnen. Als we vertrekken is alles reeds opgedroogd.

Op de derde stopplaats staat Willem reeds paraat met de bezemwagen. Hij kon op vele plaatsen de groep niet echt volgen, maar was steeds bereikbaar. We krijgen een appel en een drankje en kunnen weer verder. Dank u wel Willem.

Tegen 17 u zijn we terug aan de vertrekplaats, zonder ongevallen en met tevreden fietsers.

Valère en Monique